Zgłaszamy drastyczny billboard

Szanowne Mieszkanki i Mieszkańcy Opola,

w związku z powieszeniem w dn. 20.07.2018 na Państwa budynku stworzonego przez Fundację Pro-Prawo do życia billboardu zawierającego drastyczne treści i doniesieniach prasowych o Państwa niezadowoleniu z tego tytułu, jako Okręg Opolski Partii Razem pozwoliliśmy sobie przygotować dla Państwa gotowe pismo zgłoszenia popełnienia wykroczenia:

Wersja dla mieszkańców budynku, na którym zawisł billboard.

Wersja dla mieszańców okolicznych budynków.

Zachęcamy do wypełnienia takiego zgłoszenia i przesłania go do komendy policji pocztą, mailem lub zaniesienia osobiście. Im więcej osób podejmie takie działania tym poważniej zgłoszenie zostanie potraktowane. Ze swojej strony już w dn. 20.07.2018 zgłosiliśmy sprawę na policję i mamy nadzieję, że podobnie jak w przypadku pikiety pod szpitalem, odnośnie której zapadł w zeszłym miesiącu wyrok skazujący, tak i tym razem sąd przychyli się do naszego wniosku i sprawcy tego czynu zostaną ukarani.

Adres e-mail do wysyłki zawiadomienia: dyzurny.op@op.policja.gov.pl

Uważamy, że nawet jeśli zarządca budynku zdecyduje o zdjęciu baneru to warto dokonać zgłoszenia, aby zniechęcić sprawców do wieszania podobnych treści w innych miejscach w naszym mieście. Powinniśmy chronić zarówno siebie samych, jak i niewinne dzieci przed kontaktem z takimi drastycznymi treściami w przestrzeni publicznej.

Więcej informacji o krokach w postępowaniu zgłaszającym i innych możliwościach działania mogą Państwo znaleźć na przygotowanej przez nas stronie Z Dala od Szpitala.